2014. április 25., péntek

Siker és nők

Áprilisban folytattuk a tavaly elkezdett gazdagréti női programok sorát. Újra találkoztunk a gazdagréti református templomban, se együtt töltöttünk egy aktiv szombat délutánt. Mostani témánk a siker volt, vagyis arra kerestük a választ, hogyan lehetünk sikeresek nőként, keresztényként a mai világban.



A mostani programunk nagyobb kihivás volt nekünk, szervezőknek is. A sok munka, feladat, családi elfoglaltság közepette nem volt sok időnk alaposan előkészülni. Ráadásul most külső előadót sem hivtunk, mi magunk tartottuk, vezettük az összes programpontot. Személy szerint nekem is kihivás volt ez a nap: a téma nagyon közel áll hozzám, de hogyan lehet ezt közel hozni másokhoz, hogyan tudunk közösen jó útra terelődni általa?

Végül 25-en voltunk együtt. A témafelvetés előadások keretében történt. Először a siker világi fogalmát jártuk körül, majd pedig a bibliai értelmezését boncolgattuk. Három csoportban külön dolgoztuk el a siker témáját a munkában, családban  és a közösségben. Volt kreativ rajzolás, bibliai nőalakok sorsán keresztüli szemlélődés.

Személyesen nekem sokat jelent a következő mondás: "Minden, amink van ajándék Istentől. Minden, amivé válunk ajándék Istennek." Valahogy igy kell a sikert is elfogadni: nem értünk és miattunk van, hanem odafentről száll ránk áldásként. Ezért legyünk büszkék rá és merjük használni a sikerünket. A siker nem lehet csupán cél, ahogyan a mai világ diktálja, hanem eszközként kell szolgálnia másokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése