2013. február 12., kedd

Kreativ ékszertartók

Egyre több ékszerem van. Na nem a gyémántok és arany csodák gyűlnek a fiókomban, hanem a bizsuk. Ahhoz képest, hogy tizenéves koromig egyetlen fülbevalóval beértem, most igencsak sok nyakláncom, karkötőm, gyűrűm és fülbevalóm gyűlt össze.


Egy ideje az ékszereim kezdik kinőni a nekik szánt fiókot. A fiók amúgy sem volt túl ideális tárolóhely, a nyakláncok gabalyodnak, fülbevalók elkallódnak, elég nehéz itt rendet tartani. Véletlenül akadtam pár kreativ  ékszertároló megoldásba. Akár saját magunk is elkészithetjük őket. 

Az első képen az emeletes süteménytaró tál váltott szerepet és apró ékszerek tartója lett. A kimustrált fotókeretbe mintás fa lap került, ere kis kampókkal, gombostűkkel lehet felakasztani a nagyobb láncokat és fülbevalókat. Igazán egyszerű megoldás meglévő holmik átalakitásával.


A második képen egy kis gyógyszeres szekrénykét alakitottak át nőies budoárrá. Mintás tapétával vonták be az ajtaját, a váz új festést kapott. Az ajtókra kampó került, azokra meg az ékszerek, s már kész is a nőies kincsesszekrény.

A harmadik megoldás egyszerre ékszertartó és ruhásszekrény. Egy régi szekrény felújitásával jól átlátható, rendezett rakódótér keletkezett. A polcokon dobozok és fiókok, bennük szépen csoportositva a holmi. Az ajtókra akasztó került, egyik oldalon a táskáknak, másik oldalon az ékszereknek. 


Az ötleteket és a képeket a Better Homes and Garden oldaláról szereztem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése